Mókuskerék - Miért nincs pénzed ?!

2020.nov.27.
212 547 Megtekintés

00:00 A mai téma
01:33 Hol vagyunk, merre tartok?
01:48 Kezdetek. Miért kezdik sokan ? Milyen végzettség kell ?
02:20 Mi az átlag kereset Európában?
03:07 Az én bukásom és a kezdetek
04:40 35 millió Forint ment el. Ki tudja hova...
05:45 Te el tudsz számolni a milliókkal?
06:06 Teszteld magad és másokat. Te hogy látod ?
10:00 Megteheted vagy sem? Mit tehetsz meg?
12:30 Minimálbér. Mi az életcélod? Mi a jövőkép?
13:22 Mi lehet a megoldás szerintem?
14:02 Első befektetés. Így lett "15 millió" Forintom.
15:16 2 befektetés. Így időzítettem. Így megyek 45 évesen nyugdíjba.
16:36 3. Külföldi befektetésem.
17:10 A fizetésem 20%-a befektetés
17:40 4.befektetés. A cég.
18:30 Nem utazunk, nem költök autóra, telefonra...
19:20 Kell-e támogatni, ha meghal egy kamionos? Miért? Mi a megoldás?
23:00 Mibe érdemes befektetni. Sok ember telhetetlen.
24:30 Én a külföldi munkavállalást támogatom, mert több millióval jobb a fizetés évente.
26:20 Ez volt az életcélom. A rendszeren kívülre kerülni !
28:00 A tárgyakat szeretjük, az embereket használjuk ! Ez a mai társadalom.
29:08 Keress jobban, de nem élj jobban attól, mikor jól éltél.
30:00 A család miatt nem megy. A családért kell tenni... A férfi a vadász.
31:25 A gyereknek veszem a házat. Takarodj el dolgozni :)

Megjegyzés
 • Idén 30 éves leszek , és közel 10 elvesztegetett év után vágok bele a CE vizsgába és a kamionos életbe. Megjártam több országot , dolgoztam napi 15 órát hotelben. Gyárban. Raktárban. Elég volt belőle. Sokat tanultam tőled. Úgy érzem van értelme belevágni. Befektetni a jogsi árát és megteremteni önerőből azt , amit a gyári rabszolgatartók alatt nem lehetséges.

  László BartenLászló BartenHónapja
 • Mivel lennek elegedett? Ha fajdalom nelkul labra tudnek allni, barmit ehetnek ,es egeszseges lenne a hugyholyagom!! Penzt nem kerek azt eloteremtem . (Kulfoldi munkarol meg annyit,hogy 1050 es 1600 eur kozt volt a berem Nemetorszagban, autobuszvezetokent, kamionsoforkent. Legutolso berem 1186 eur volt. Akkor jottem haza. )Kulfoldi munka lutri, futhatsz bele joba ,de futhatsz be iszonyat szarba is!

  Zsofia KapillerZsofia KapillerHónapja
 • Legy halas az egeszsegedert Laci,hogy nem kell sulyos szaz ezreket orvosra,gyogyszerre,dietara kifizetned. ;) Es szivbol orulok hogy a tartozasaid rendezted 🤟🚛

  Zsofia KapillerZsofia KapillerHónapja
 • N. EGYETÉRTEK VELED. KÖSZI EZT IS.👍💥💚💥👍

  Kaldeine HedaiKaldeine Hedai2 hónapja
 • HÚ. ZSENIÁLIS ÁMBLOKK A TÉMÁID, ÉS ITT VAGY SZEMBE , ÉS A TÁJ. . A FORINTOK. TANÁCSOK KÖSZ. CSÚCS. 👍💥💚💥👍

  Kaldeine HedaiKaldeine Hedai2 hónapja
 • Tananyag lehetne minden középiskolában!

  KusGabKusGab2 hónapja
 • Sok mindenben igazad van de: Az életbiztosítás, nyugdíjjbiztosítás nem egy fix hozamú "befektetés"! Lásd a 2020-as adatokat. Ez olyan dolog, hogy vagy be jön, vagy nem. Erre ne alapozd a nyugdíjjas éveidet!Kivéve ha fix hozamra tetted de az meg kamat szempontjából elenyésző!

  Richárd KovácsRichárd Kovács2 hónapja
 • Ez nagyon betalált, eggyet értek. Tovább is küldtem az útódaimnak lehet ragad valami rájuk belőle.

  Janos MitroJanos Mitro2 hónapja
 • Nagyon jól teszed, hogy megtakarítasz! ~10 éves távra nagyon rossz ötlet életbiztosításos megtakarítást kötni. Elviszik a költségek a hozamod jelentős részét. Aki kötötte neked a szerződést, az járt jól. A lottó meg a hülyék adója.

  mgoogyimgoogyi2 hónapja
 • Ez nem tartozik a témához. Nézem a videóidat, hogy nyugaton hány szélerőmű van. Ingyen energia. Itthon meg ráfogják, hogy zavarja a madarakat, meg hogy nekirepül. Nyugaton nincs madár? Még egyszer INGYEN ENERGIA.

  Sándor JoóSándor Joó2 hónapja
 • Jó dolgokat mondasz az nagyon tetszik a videóidban, csak arról feletkeztél meg kint kamionozol teljesen elmegy meleted az élet és soha nem vagy otthon!Nincs időd otthon lenni.

  László ÁngyásiLászló Ángyási2 hónapja
 • Superior lett Lacika. Kezdelek imádni. Nézem a videot, a német tájat. A gyerekem folyton bazsogat, hogy menjek ki tirolba, és keressek sok pénzt, és természetesen adjam neki, én mondtam inkább menjen férjhez, nem fogom eltartani.....

  Mónika MónicaMónika Mónica2 hónapja
 • 1 Millio fizu kamionosként? Azt te se hiszed! 🤣🤣🤣🤣

  James BondJames Bond2 hónapja
 • Ez lett a legjobb videód eddig. Sőt, talán az egész témában a youtubeon. És pont azért, mert nem kell azon gondolkodni, hogy kit akarsz átverni meg mit akarsz eladni, milyen programba akarsz behúzni, mint az önfejlesztő/karrier/pénz/motiváció guruk meg hasonló bullshit üzletemberek. Én is átéltem ezeket a ciklusokat, a sosem elég jó semmi-től eljutottam oda, hogy belevágtam egy vállalkozásba, ahol több mint egy évig havi 32.750 forintot kerestem (napi 2 órás minimálbér), miközben 15 millióval átvertek, de kenyérre is alig volt pénzem, nem hogy ügyvédre, így el kellett engednem. Most pedig kategóriákkal több pénzt csinálok (csinálok, nem keresem a pénzt - ugye mennyire magyar?), és utólag azt mondom, hogy kellett az a pofon hogy megtanuljam jól játszani a játékot. Megtanultam félretenni, befektetni, az említett sztori ösztönzött arra, hogy soha ne kerüljek mégegyszer ilyen élethelyzetbe. És nem arról van szó, hogy annyira dől a lé hogy azt se tudom mit kezdjek vele és veszem a legújabb gamer pc-t, bmw-t, stb és még mellette befektetek. Nem. Simán megtanultam jól játszani a játékot. Ha 33.250 forintból sikerült túlélnem, akkor sikerülne 100 ezerből is, 200 ezerből is, 500 ezerből is, és 1 millióból is. És nem lehet senkinek valid kifogása hogy jaj egy 200 ezerből nem lehet félretenni. Dehogynem lehet. Hozzáállás kérdése. (A matek egyébként úgy jön ki, hogy csak kajára költöttem, azért szerintem itt ha valaki hasonló helyzetbe kerülne, mindig lenne 1-2 ember ahol tudnál lakni ideiglenesen) Durván alatta vagyok az életszínvonalnak, mint amit megengedhetnék magamnak, cserében megcsináltam magamnak egy óriási szabadságot. Bármit megvehetek bármikor. Kívánom mindenkinek hogy élje át azt, amikor nem kell gondolkodni semmin hogy mit veszel meg, mert bármit megvehetsz. Onnantól kezdve nincs jelentősége a pénz hajkurászásának. De ezt csak úgy lehet elérni, hogy beállsz egy bizonyos szintre. Spotify, Netflix, kábeltévé, iphone előfizetés, áruhitel, lakáshitel, stb. Ezek nem mennek. Össze kell írni hogy hol folyik el a pénz, a hiteleket vissza kell fizetni, félre kell rakni amit impulzusvásárlásra költenél és ennyi. Tök egyszerű. Utána amit megspórolsz, azt befekteted, és 5-10-15-20 év múlva a hozamaiból úgy megélsz, hogy soha nem kell dolgoznod, elmehetsz nyugdíjba. Mennyire magyar, hogy nettó 140-nel évekig, vagy évtizedekig panaszkodsz hogy nincsen pénzed semmire, de az már eszedbe se jut hogy keress egy jobban fizető állást vagy kitanulj egy új szakmát. Ugyanakkor azt gondolom, hogy be kell ütnie a krachnak, hogy ennek a témának a fontosságát bárki is átlássa, addig tök mindegy mit mondasz mert a másik véleménye tudjuk mi. Lényeg a lényeg, köszi a videót, taníts a népet, és hajrá az utakon! ;)

  webprogramozáswebprogramozás2 hónapja
 • Amikor elkeztem dolgozni 70kból kellet meg élni szemetet turni. Most ott járok hogy 310k a fizetés és még megse kell szakadni. + jó benne hogy 1km-re lakok a munka helytől. Meg a lo......t pontosan menyen ell dolgozni. Nem vagyok Bankár :D

  DarthgarfieldhunDarthgarfieldhun2 hónapja
 • Én sem értem azokat a nyugdíjasokat akik 70 évesen is nyomják még. Már alig bír beszállni a fülkébe mert minden baja van, de azért dolgozik reggeltől estig mert a gyereknek kell a ház... Persze, segít az ember a gyerekének ahol és amiben tud de, hogy egy az egyben a szülő vegyen meg mindent a kis 30 éves csemetének na az több a soknál.

  Jóska PistaJóska Pista3 hónapja
 • Lacikám ez igen! Maximálisan egyet értek mindennel amit mondtál.. Mint ha csak,az én gondolataimat mondtad volna el.. Így kell ezt.. Bravo..

  Zsolt BaloghZsolt Balogh3 hónapja
 • nagyon jók a gondolatok....26 vagyok és volt lehetőségem pénzügyi tudatosságot tanulni (emberekkel való kommunikációban illetve szeretek számolgatni/tervezni). Nem vagyok kamionos, itthon vagyok IT-ban. Azt hiszem 19 voltam, mikor az informatika mellett jobban elkezdett érdekelni a pénzügy...mai napig naponta követem a pénzügyi híreket. Mondjuk egy kicsit másképp gondolom ezt a takarékosságot (de azért hozzá kell tenni látom eredményét). Van több megtakarításom is nyugdíj előtakarékosság, fundamenta, amiknek meg is vannak a pontos céljai is :) . Én azt mondom, hogy keresek X összeget, minden hónapban elrakom azt a havi 100e Ft-ot. Ha tudom, hogy most megtudnám venni azt a dolgot csak kicsivel kevesebbet kell félreraknom abban a hónapban, akkor is makacsul azt mondom, hogy inkább a következő hónapban veszem meg (most 1 hónap ide vagy oda nem mindegy? :) ). Ha maszekban/másodállásban még bejön pénz, akkor a 95%-100%-át még elrakom gyűjteni. Vezetek havi költségvetést és azt tapasztalom, hogy itt is van pénz, ott is gyűlik, havi 100-ból is elég szépen összegyűltek a dolgok és még mindig élek :) Ha meg szintet lépek (az IT-ban nem elképzelhetetlen), X+100-zal keresek többet, akkor meg azt fogom mondani nem 100-at teszek félre, hanem 150-et. Mi az eredmény? többet tudsz félrerakni és még havi szinten is többet tudsz költeni.

  Richárd LadányiRichárd Ladányi3 hónapja
 • Ha egy Coop-os kék vagy zöld ráddudál az M1-en az én leszek. UK

  Kotorman IstvanKotorman Istvan3 hónapja
 • XC90-es Volvóm van mert a családom tavaly meglátogatott. Csak azért vettem, meg egy álom volt. Heten elfértünk. De már szívesen lecserélném egy kicsire ami nem könnyű manapság.

  Kotorman IstvanKotorman Istvan3 hónapja
 • Sok mindenben egyetértek, de a végével nem, szerintem az, hogy a fizetésed mellett félreteszel takarékba gyereknek születésénél fogva, ami kamatosan kamatozik, akkor neki 18-20 éves korára már lesz 10-20 milliója legalább ha 50-60E forintokba gondolkzunk, és amilyen ház árak vannak, nem fog magának venni 0 önerőből házat. Szerintem elég sajnálatos ha valaki nem rak annyit félre a gyerekének, és ez nem azt jelenti hogy a segge alá dugod, hanem ezért vagy SZÜLŐ.

  Mark IzsoMark Izso3 hónapja
  • ez rendben is lenne, de akkor honnan tanulja meg mi a munka, hogyan kell megbecsülni, és a legfontosabb nem lesz cél előtte, csak a pláza a bulik és jön jöhet a drog mert ennyi az élet. nem mondom hogy így van de még ezt látni a sok gazdag csemete teszi az agyát közben 2 ft-ot nem termelt csak él, vagyis inkjább herdálja a pénzt. ezért nem látsz egy 22 éves kamionost se, mert már büdös a munka sok gyereknek.

   st22lacikast22lacika3 hónapja
 • Egy kis segítség: flx.hu/fintech

  Tamas SzaboTamas Szabo3 hónapja
 • Üdv László! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom önnel felvenni a kapcsolatot mert egy olyan kérdésem lenne amit itt a kommentszekcióban nem akarok feltenni. Vàlaszát előre is köszönöm.

  J- LegendJ- Legend3 hónapja
 • Laci még egy befektetés lehetőség: gyerekvállalás.

  g docsg docs3 hónapja
  • @Fentanyl Floyd Ha nem szülnek gyerekeket elfogynak az emberek a városokból akkor nem lesznek emberi kapcsolatok sem. Legfeljebb migránsokkal.

   g docsg docs2 hónapja
  • @g docs Az, hogy magáyons lesz e az öregkorod csak azon múlik, hogy mennyire ápoltad az emberi kapcsolataid

   Fentanyl FloydFentanyl Floyd3 hónapja
  • @Fentanyl Floyd A személyiségedet, gondolataidat, külsőd továbbadhatod az utókornak. Azonkívül nem lesz magányos az öregkorod. A gyerekeid sok mindenben segíthetnek. A városod falud nem fog elnéptelenedni és ezért nem csak az hanem az egész ország életképes marad és nem csak az archeológusok fogják tudni hogy valaha ott lakott valaki. De ez hasznos nálatok is Észak Koreában, mivel lesz elég ember, akit be lehet sorozni katonának.

   g docsg docs3 hónapja
  • @g docs milyen más téren?

   Fentanyl FloydFentanyl Floyd3 hónapja
  • @Fentanyl Floyd Pénzügyileg nem az de más téren igen

   g docsg docs3 hónapja
 • Én közel 7 éve vagyok kint németben 29 éves vagyok,feleségem van és egy kislányom(cnc-esztergályosként kezdtem, 1 éve irodában programozok) nincs tartozásom senki felé se banknak se magánszemélynek, van egy gyönyörű házam otthon magyarországon és van egy jó kis tartalékom is. Miért? A gondolkodásmódom miatt és mert nap mint nap áldozatokat hozok azért hogy nekem és a családomnak jobb legyen. Szerintem majdnem mindenkinek áll a lehetőség, csak hát ugye nagy dolog a komfortzóna. Az irígykedésről meg ne is beszéljünk... :) Boldog új évet mindenkinek! :)

  Dávid DomoszlaiDávid Domoszlai3 hónapja
 • hogy kell igy felszabdalni a videót darabokra ? :O

  Hatlábú FarkasHatlábú Farkas3 hónapja
  • @Hatlábú Farkas Készítesz hozzá leírást, szépen időpontokkal.

   Julian MarkusJulian Markus2 hónapja
  • Semmi válasz 😢

   Hatlábú FarkasHatlábú Farkas3 hónapja
 • Sziasztok! Az a halál esetén segitség nyújtás, de már hozzá tartozó halála illetve tartós táp pénz nél is működőképes.Győri Audi szakszervezet csinálja. Havi 2000ft és ha bajban vagy akár jogi segítség et is nyújt

  BARNABAS DOMBIBARNABAS DOMBI3 hónapja
 • Én idősseb vagyok. Végig néztem, meg hallgattam. Mindenben igazad van. Az én életem is már nyugis kívül állok már nincs adósság, tartozás. Nagyon jó érzés.

  Ili HaracsiIli Haracsi3 hónapja
 • Lacika tudod miért nem lettél ennyi idő alatt sokszoros milliomos? Azért mert a kaminozás tanultad és nem azt, hogyan kezedl a pénzed :) Ez legjobban abból lehet megállapítani, hogy a fundamentát oktatod a gyerekeknek, hogy milyen jó befektetés :D A kamionozáshoz lehet értesz, de a pénzhez semmiképpen sem. Persze ezek a pici gyerekek minden elhisznek.

  Nánási VeraNánási Vera3 hónapja
 • Köszönöm. Még az őskórban néhány évig Svájc- Bp autókat hoztam be. Mára már biztosítási bróker cég vezetője vagyok. Az újbelépőknek kötelezővé teszem a videód megnézését. Köszönettel:

  László EnzsölLászló Enzsöl3 hónapja
 • Nagyon jól gondolkodsz. Csak így tovabb

  Miklósné CsábiMiklósné Csábi3 hónapja
 • Erről jutott eszembe mikor beszélgettem az egyik kolegámmal. Ő kérdezte: Mi az a 30 Euró napidíj? Válaszoltam neki: Én abból vettem a lakásom Budán.

  László TakácsLászló Takács3 hónapja
 • Pav is kell nem?

  W¡L¡ Bo]\[eSW¡L¡ Bo]\[eS3 hónapja
 • Ez a nagybetűs ELET -husbavago de igaz !

  Ianos Levente BallokIanos Levente Ballok3 hónapja
 • Nagyon tetszik-többször is meghalgatom .Sok jo tanácsot kaptam,gyakorlatba ültettek majd-köszönöm szépen !

  Ianos Levente BallokIanos Levente Ballok3 hónapja
 • Sok okos dolgot mondtál, de nekem a gyerek-ház megnyilvánulásoddal kapcsolatosan kilóg valami belső feszültség. Ha az ember szereti a gyerekét, miért ne vehetne neki egy házat, hogy ezzel is segítse? Honnan tudod, hogy az a gyerek addig tanulmányi eredményekben, viselkedésben, személyiségjegyekben milyen vonásokat, mozzanatokat mutat? Lehet, hogy simán úgy ítéled meg, hogy megérdemli a hozzáállása, hogy kapjon némi segítséget. Lehet úgy ítéled meg, hogy az addigi elkényeztetést ellensúlyozni kellene, ezért nem kap semmit. A másik, ami személyiség szinten veszélyes nálad (minden személyiségnek más előnyei és hátrányai vannak), hogy ez az absztrakt intuíció el tud érni egy túlzó szintet. Értem itt az azon való "élvezkedést", hogy milyen jó rendszer alakítottál ki az életmenetedre. Lehet, hogy 10-15 év múlva óriási haszna lesz ennek az egésznek, amiről beszéltél, de az is lehet, hogy totál feleslegesnek és túlzónak érzed majd az erre szánt energiát, időt, pénzt, stb, mert addigra más lesz a fókusz.

  Zoltán KovácsZoltán Kovács3 hónapja
 • A DOHÁNYZÁSRÓL ! Én 3 dobozzal szívtam. ( Naponta 18 órát vagyok ébren ) 100 hónap alatt 15 millióba került volna a matek idején. Abba hagytam . Megvan a pénz.

  Attila PalaAttila Pala3 hónapja
 • Ez egy igen jó téma és sok embert érit magyarországon sajnos !

  Rácz ZoltánRácz Zoltán3 hónapja
 • You are an inspiration for everybody...god bless you

  George KratGeorge Krat3 hónapja
 • Fejlődik a világ Lacika. Köszi hogy fényt hoztál a sötétségbe.. eddig csak azt hallottam hogy régen volt jó mert Kádár és az ingatlan árak lehetővé tették. Jó hogy megmutattad hogy erre még ma is van opció

  Official channel MANYOfficial channel MANY3 hónapja
 • 12:40 Kicsit csalódás volt tőled ilyen meggondolatlan okoskodást hallani. Az hogy valaki minimálbéren dolgozik, az nem feltétlen az ő hibája. Tudod, ha valaki törekszik rá hogy kiszabaduljon belőle, akkor beleránt egy másikat abba a helyzetbe. Nekem volt ismerősöm 2012-ben aki két diplomával volt kénytelen minimálbéren dolgozni, mert nem talált magának állást. Mindemellett visszakérdezek.... ha nem lenne minimálbéres állás, az az ott dolgozóktól függ? Dehogy, ha ki akarna szakadni, bekerülne a szaros gödrébe más. És ha nem lenne olyan munka ami minimálbéres, akkor TE mi az istent cipelnél a puccos kamionban? Lobogtatod a 100k-s telefonodat, hogy ez csak egy 100k-s. Én mérnöki fizetéssel az 50k-s telefonon gondolkodom el többször is, míg megveszem. Ezzel a megnyilvánulással nagyon unszimpatikussá váltál, elnézést...... Szerinted az ember határozza meg hogy minimálbéren akar-e dolgozni? Francokat!!

  Jackson JenkinsJackson Jenkins3 hónapja
 • Hajrá Laci. Full jó a mondanivalód,nagyon igaz. Érdemes rajta elgondolkodni. Köszi szépen.

  Zsolt MesterZsolt Mester3 hónapja
 • Bocs, amúgy érdekes volt a téma de lekötött a Stuttgart-Ulm nagysebességű vasútvonal építkezés a pálya mellett :D Jó videó lett! 12 perctől meg ahogy az autópálya kettéválik a hegynél, és a régi kétirányú út lesz egyirányú az elég kemény :D

  DanieLDanieL3 hónapja
 • Így beszél, aki leveszi a sötét napszemüveget, és tisztán lát. Sajnos kevés ilyen ember van. A sors legyen veled!

  Tóth GyörgyTóth György3 hónapja
 • Mondjuk egy török nyaralás pont hogy az egész bolygón az egyik legolcsóbb választás . Ennek ellenére köszönöm szépen a videót, jól sikerült.

  Gzon PzorGzon Pzor3 hónapja
 • Ezt kéne tanítani az iskolákban, a minimális pénzügyi és életvezetési tudatosságot. Gratula! Annyi vitám lenne, hogy ha összedől a társadalom, akkor nem viszi el a kukás a szemetedet, nem fog víz folyni a csapból, se áram a konnektorból. Az összedőlés az tényleg összedőlés lesz. A hiperinfláció egy suhintással lenullázza a bankszámlákat, a megtakarításokat. Ausztriába ki se engednek mert mi kívül maradunk az EU-n és újra szögesdrót és aknazár lesz Hegyeshalomnál.

  atavistic nepotismatavistic nepotism4 hónapja
 • Annyit tudok hozzá szólni hogy egy betűvel sem tudlak ki egészíteni vagy javítani a mondani valódban és meg látásaidban ,gondolkodás menetedben mert ugyan igy látom,gondolom és teszem ahogy te elmondtad csak így tovább ;) így cselekszik gondolkodik egy olyan ember aki a semmiből jött és valahová tart amit ki tűzött magának családjának célnak aztán azt ha elérte újabbat tűz ki hogy fenntarthasa azt amit elért nagy nehezen küszködve mert nem szeretne leadni ,lemenni vissza arra a szintre ahonnan indult További sikereket a jövőben is

  Jànos LàzàrJànos Làzàr4 hónapja
 • 🐑

  Balázs NagyBalázs Nagy4 hónapja
 • Kb 3 éve iratkoztam fel a csatornádra pont az ilyenekért. Lényegtelen, hogy kamionos napot mutatsz be vagy főzöl. Az egész életszemléleted az ami engem felemelt mikor esetleg rossz paszban is voltam. Meghallgattam az élettörténetedet a játékgépekkel meg uzsorásokkal és rájöttem, hogy nekem kutya kötelességem boldognak lenni mert mindig van lejebb. Nem siránkozni kell hanem tenni a jobb életért és életkedvért. Ezt szerintem sokak nevében is köszönhetem az ilyen tartalmakat🙏

  Vajda RichárdVajda Richárd4 hónapja
 • Az utolsó témához érve, engem kimondottan érdekelne a véleményed a jelenlegi társadalomról és , hogy hol hibázhattak, hibázunk.

  Ádám DemsaÁdám Demsa4 hónapja
 • Kérem nézze meg ezt a videót :huworld.info/flow/vide/soSKvYmsaKO6rIA. Józan paraszti ésszel gondolkozva meg fogja érteni a lényeget belőle.(csak 34perc )

  Miklos MiklosMiklos Miklos4 hónapja
 • Csak úgy mondom hogy 3 év alatt mióta kamionozok egy szegény ember 3 évnyi minimálbérét el gyorskajáltam. Amire most gyűjtök 5 éves tervbe az a fogaim megcsináltatása (Befektetésnek nem rossz.. már csak az emésztés étkezés és közérzet miatt is) Autó, ház, érettségi. Ezek amik pénzbe kerülnek. Mire 40 leszek rendben akarom tudni az életem.

  BloodAcidProBloodAcidPro4 hónapja
 • Ha kamionozni akarsz, csak egyedűl, család nélkül!!!

  jános vinczejános vincze4 hónapja
 • bár minden szülő és fiatal ig

  György DubóczkyGyörgy Dubóczky4 hónapja
 • Pragmatikus mindset! 👌 A magyar Grant Cardone és M.J. DeMarco 😊 I wish I knew this in my twenties! Kiyosaki és más guruk is, mint a fennt említett Grant is, rámuttak már sokszor; hiányzik a pénzügyi intelligencia, sehol nem tanítják - szüleink sem ismerik legtöbbször. Mennek az online marketingeres motivációk, meg a hivatalos pénzügyi szakértők "spórolj és megmutatom mibe fektess be!" című agyalásai. Ez itt, Laci többet ér, mint 24 órányi motivációs előadás! 🤭

  Peter GyoriPeter Gyori4 hónapja
 • Mindenben egyet értek veled Laci!!Tanítani kellene az embereket a tudatos anyagi helyzet felépítésére!!!

  József EmődiJózsef Emődi4 hónapja
 • Jó kis videó volt. Lacikának a hangja nagyon hasonlított valakiére. És most jöttem rá kiére. Jakab Péter Jobbikos politikus. :) De még a beszédstílus is. Hihetetlen. Köszönjük a videót Laci - én speciel most találtam rá.

  R. Maj.R. Maj.4 hónapja
 • Helló Lacika Első videódat néztem meg, már korábban hallottam rólad kamionos ismerősöktől. Lenyűgözött a mentalitásod, a gondolataimat az elveimet tártad nyilvánosságra, teljesen egy frekvencián vagyok veled, különbség hogy pár évvel idősebb vagy és tapasztaltabb. Üdv Baden-Württembergből

  costel mihailacostel mihaila4 hónapja
 • te vagy az Alfa a Béta és az Omega 😉😉💯💯💥💥💥

  Balázs BruckerBalázs Brucker4 hónapja
 • Ilyen sztorizgatós/vlogolós videókhoz kölcsönkérhetnél egy 360º-os kamerát, és odatehetnéd az anyósülésre, így vr-ban olyan mint ha melletted ülnénk. :D

  GeorgeGeorge4 hónapja
 • Egyepkent nagyon tanusägos köszönöm.

  Christian SzilagyiChristian Szilagyi4 hónapja
 • En sem veszek ujanon telefont tehät 2019-ben kijött a Samsung Galaxy S10+ 1000€- ert es megvettem 2020-ban ujanon 300€-ert igy kell telefont venni.

  Christian SzilagyiChristian Szilagyi4 hónapja
 • Nehez volt a megelhetes amig otthon eltem. 1992-ben 1 DEM Nemet Märka 50 forint volt. Heti fizetes 3000 forint volt. 1996-ban 1 DEM 100 forint =1000 olasz £ira. Az ätlag netto ber 25.000 forint volt. A magyarok 2l3 a a letminimum közeleben elt vagy az alatt meg a mentös sem tudta etetni a csalädjät rendesen a szar magyar fizetesböl. 1999-ben amikor a napfogyatkozäs is volt a következö 2081-ben lesz 122-forintrol 128-ra emelkedett a nemet märka 1000 Oszträk Shilling 18.000 forintrol 20.000 forintra emelkedett. Aztän nagyon sokan kerestek heti 5000 forintot meg 1999-ben. 2001-ben nagyon sokan kerestek 40.000 forintot. 2006-ban märt 60.000-80.000 forintot kerestek 1€=260 forint tehät 230€,es 307€. Szoval szar Magyar fizetesek. Szoval ne jöjjön vissza Budapest meg 2006-se az eletembe.😎 Mert 600.000 forint volt a sulim 60.000 a fizetesem mostmärt nekem,jo viläg van mert nem forintba kapom a fizetesem.

  Christian SzilagyiChristian Szilagyi4 hónapja
 • Nagy tiszteletem a tiéd Laci, nagyon jól mondod, 100% igazság! 👍🙏

  Kalmi90 GamingKalmi90 Gaming4 hónapja
 • Már bocsika, de a pénz amit te megtakarításnak, félretett pénznek gondolsz az minden egyes évben legalább 10%-kal kevesebbet ér. Ezt nevezik Inflációnak you know.. Persze nem az, amit az állami KSH jelenít meg nekünk havi, éves lebontásban, mert az egy nagy átverés. Majd hülye lenne az állambácsi, hogy a nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak évente min. 10 %-kal kelljen nyugdíjakat, állami fizetéseket emelnie. Jó gyerek vagy te és másnak is jót akarsz, csak nem értesz a gazdasághoz, monetáris dolgokhoz. Ez a rendszer nem nekünk lett kitalálva. Nagyot fogsz csalódni, amikor nyugdíjba vonulsz a "megtakarításaiddal". Peace!

  Dani DaniDani Dani4 hónapja
 • Lacika inkább toljad neki😀

  Aaa RadiAaa Radi4 hónapja
 • Nagyon jó gondolatok! Ideje újra gondolni, miért is dolgozunk keményen a külföldi munkával. Fontos a pénzügyi függetlenség! Hitel mentesség. Gyereknek lehetőséget kell kínálni, miután feltételekhez kötöttük a lakásra általunk összegyűjtött pénzt.

  Zoltán GencsiZoltán Gencsi4 hónapja
 • Tisztelt Lacika ! Nagyon tetszik az okfejtesed,eskuszom elgondolkodtam es mekkora igazsagodva,es aza poen hogy nemisnehez csakegykis odafigyeles Koszonom, neked ,te telleg nemcsak kamionos vagy! Nyiss a vilag fele ,udvozlet joutat gumifakat Heggesztő Feri

  Ferenc LukácsFerenc Lukács4 hónapja
 • huworld.info/flow/vide/snquuI6RiLW2mp4

  tappert horsttappert horst4 hónapja
 • Ne nézzen senki reklámot, se TV-n, sem sehol, mert azok által van szükségtelen (akár túl) fogyasztás is, amely Laci is rá akar világítani (mármint fogyasztási szokásra kb). Ja és emiatt nem csak MAGUNK generáljuk a saját igényeinket. A reklám már nem csak TERMÉKET kínál, hanem életstílust, viselkedésmintákat sorolhatnám továbbiakat. Megemlítenék egy valakit, aki erre nagyon rá figyelt, de most nem teszem.

  The VideoStoneThe VideoStone4 hónapja
 • 23:41 nem érdemes lottózni, mert matematilag nagyon kicsi az esély a nyerésre, mondjuk a sok lottósoktól egy szerencsejáték vállalat igazgatója busásan szépen megkapja a pénzt (nem vicc), amennyit megnyernének a lottozó emberek. Nincs mit, csak a lehuzós illúziót akartam leplezni.

  The VideoStoneThe VideoStone4 hónapja
 • Tanulságos és jó gondolatokat felsorakoztató videó, jó volt hallani. 26 évesen fix munkahely + vállalkozás kombinációval próbálok előre jutni, de sajnos kis hazánkban elég nehéz. A gondolkodásomon is van mit alakítani persze. Az idei év ébresztett rá arra, hogy 1 lábon állni veszélyes és rövid ciklusokban gondolkodni nem elég.

  ThomasThomas4 hónapja
 • Szakmai dolgokban nem,de ebben a mai temaban maximalisan osztom a velemenyed. En is hasonlo felfogassal kezelem a keresetem.

  Knédli BenőKnédli Benő4 hónapja
 • Ênis utazgatok elektromos rollerel megyek

  DJ Zoltan TothDJ Zoltan Toth4 hónapja
 • Nekem 1 perc és már van pénzem

  DJ Zoltan TothDJ Zoltan Toth4 hónapja
 • Fiatalok személyi torzulást okozó szemüveg invázió elen

  DJ Zoltan TothDJ Zoltan Toth4 hónapja
 • HUworld on vagyok szemfix néven ismert nem kell 🦅 Saslézerklinika mert az enyém olcsóbb és jobb

  DJ Zoltan TothDJ Zoltan Toth4 hónapja
 • Én is vadász vagyok, a szomszédasszonyra vadászom, akinek kamionos az ura :)

  János TóthJános Tóth4 hónapja
 • Nem zavar hogy folyton lehagynak?

  Ferenc NagyFerenc Nagy4 hónapja
  • Én is folyton 85el megyek, egy idő után meglehet szokni. Jó kamionnal akár 2l lehet spórolni ahhoz viszonyítva mint aki 90el megy. Ezt be kell szorozni sok 100kmrel

   costel mihailacostel mihaila4 hónapja
 • Az a baj, hogy erről nem beszélni kéne, hanem ezzel a gondolkozással élni az életet. (Tanulságos videó volt köszönjük.) Engem ezzel a mentálissal neveltek. Mi az a "legolcsóbb" ami kielégíti az igényeimet. Vehetek drága dolgot, de annak nincs sok értelme HA nem tudom "kihasználni." U.I.: Nem dohányzom. (Még szerencsére 27 évesen)

  SnowKid PowellSnowKid Powell4 hónapja
 • A végével nem értek egyet teljesen, mert a mai lakásárak mellett hatalmas segítség, ha valakinek lakást tudnak venni a szülei, aki ma Budapesten nem keres legalább 350-400 nettót, annak gyakorlatilag 0 az esélye arra, hogy valaha saját lakása legyen. Ha párként vesz valaki lakást, akkor is kell egy stabil 300 nettó mindkét félnek. Egy átlagos külvárosi panellakás 25-30 millió, az azt jelenti, hogy ha le is teszed a 20% önrészt sok év gyűjtögetéssel (plusz vagyonszerzési illeték és felújítás, szintén nem 2 fillér), utána 15-20 évig vár rád egy kb. 150 ezres törlesztőrészlet (itt vezetném vissza az okokat, hogy miért esélytelen még egy átlagos fizetéssel is). Az albérlet is csak akkor olcsóbb ennél, ha van lakótársad, ami viszont előbb-utóbb már teherré válik (30 fölött eljön ez a pillanat a legtöbb embernek). Így, hogy 28 éves közgazdászként, 3 év munkatapasztalattal sikerült egy kevéssel 400 fölötti nettót elérnem, pár éven belül van esélyem elérni a saját lakást, de tudom, hogy a bérem átlag fölötti fővárosi szinten is. Viszont az, hogy erre van esélyem, a bérem mellett annak is köszönhető, hogy Lacival azonosan gondolkodom a pénzügyekről és tudatosan törekszem a megtakarításokra, szóval a videó 90%-ával teljes mértékben egyetértek, viszont én szeretném elérni azt, hogy a gyerekemnek is lakást tudjak venni, amikor ő hasonló korú lesz, de természetesen nem azon az áron, hogy lemondjak mindenről cserében. Laci a videóban túlzottan az elkényeztetett hülyegyerekekre hegyezte ki a témát.

  Ádám GyőriÁdám Győri4 hónapja
 • Jöhetne az új videó főnök :D

  Dániel BenjáminDániel Benjámin4 hónapja
 • huworld.infozV_Z9SN7HB4 Ezt csak ugy itthagyom "igy alszik egy magyar kamionos"

  AccerDr1ftAccerDr1ft4 hónapja
 • Ügyes.. annak van aki spórol...

  László NèmethLászló Nèmeth4 hónapja
 • minimál béres gondolat menetet-gondold át újra :) a munkáltató irányából :) Nem mindenki pattoghat jobbra balra az állások közt.

  Gábor PappGábor Papp4 hónapja
 • Szia!Én januárban kezdem el a C+E jogosítványt Németországban.

  Batancs GáborBatancs Gábor4 hónapja
 • Mint kamionos igazad van! Te is sok tapasztalat útján jutottál ide, nem ezzel kezdted fiatalon... több alázat kéne!

  Gergely NagyGergely Nagy4 hónapja
 • Igen evvel egyetértek! De azt se felejtsd el hogy legjobb befektetések a gyerekek és az ők taníttatása.

  Mihály KádárMihály Kádár4 hónapja
 • Húú gecc azokat a kamionos előzéseket bírom,amikor az egyik megy 85-el és a másik megelőzi nyögve nyelősen 90-el.

  attila kappelattila kappel4 hónapja
 • Szia! Milyen igaz . Kint voltam melózni 1 hónap 500 € 2. hónap 420€ 3. Hónap 300 € és ezt kellett tartanom mert ha úgy számoltam volna ahogy az elején mondtad akkor már rég nem lenne pénzem. Az autóra visszatérve maradok a 20 éves kocsinál inkább karbantartom ameddig évi 100-ból megiszom Hasznos volt a videó megint.

  Admin EnburkollakAdmin Enburkollak4 hónapja
 • Szia/Sziasztok Magyarországi helyzetre való tekintettel és mivel régóta tetszik ez az életmód, megcéloztam, hogy C és késöbb C+E megszerzem. Ez magyarországon a többi PÁV+GKI+ + + Igencsak jelentős összeg és jó pár hónap. Van egy erős alap angol nyelvtudásom, imserősöm anglibából (nem kamionozik csak segít) küldött nekem információt, hogy odakint ez a vizsga kb 150-200 font lenne és 2-3 hét. Az lenne a kérdésem szerintetek, hol érdemesebb megszerezni illetve külföldön (anglia) páv, gki.. stb többi vizsga is szükséges? Mert azt hiszem st22lacika is megemlítette egyik videójában, hogy talán szlovákiában érdemes a jogsit megszerezni mert nincs páv. Válaszaitokat előre is köszönöm. Továbbá kösözönöm a tartalmas,információdús videókat és segítőkész hozzáállását Lászlónak. Isten tartsa meg jó szokását.

  Antal 987Antal 9874 hónapja
 • Ez jó volt hasonlóképp látom a dolgokat! Viszont az elkényeztetett hülyegyerek szindrómával teljesen 1 et értek! 🤝 😉

  Toxxy FarkasToxxy Farkas4 hónapja
 • Nem tudok magas fizetést felmutatni, de nem is költök sokat. De annak örülök, hogy amikor márciusban összedőlni látszott a világ, akkor nyugodtan tudtam azt mondani, hogy "B@*ok meg, ha idén már nem dolgozok, akkor se fogok kétségbe esni!" 5-6 évvel ezelőtt nem volt ez így, nagyon nem! Ja, és soha nem volt olyan hitelem, adósságom, amit én vettem fel. Csak örökölt, de azt meg már tulajdonképpen letudtam.

  Mengyán ZsoltMengyán Zsolt4 hónapja
 • És megint egy nagy igazságot mondtál

  Matyó MatyófalviMatyó Matyófalvi4 hónapja
 • Szarrá akartam lájkolni a videót, de sajna csak egyszer engedte. 100%-os a véleményed számomra

  Segíts KérlekSegíts Kérlek4 hónapja
 • Persze, telora nem adsz ki. De tobb milliok vannak videoszerkesztesben.

  2 pitt2 pitt4 hónapja
  • @st22lacika Ettől függetlenül Te vagy a legnagyobb :-)

   2 pitt2 pitt4 hónapja
  • az a youtube bevételből finanszírozom nem a fizetésemből már évek óta.ebbe beletartozik a promóciós videó is. már sokszor elmagyaráztam hogy ez 2 külön kassza.

   st22lacikast22lacika4 hónapja
  • Az is egy (jó) befektetés, azt visszakapja a youtube-tól, ha nem is mindet de egy részét.

   Sándor CsuporSándor Csupor4 hónapja
 • amikor az emberek mindent meg tennének egy szériában gyártott autóért de már a szájukat húzzák ha relatívan drágább műtárgyat kínálsz amiből csak egy létezik a vilagban

  Alex HanckoAlex Hancko4 hónapja
 • Hogy van a törvény hogy hány órát lehet egyhuzamban tengelyen egy kamionvezető?

  Gábor MagistralGábor Magistral4 hónapja
  • 4óra 30 perc majd 45 perc pihenő

   st22lacikast22lacika4 hónapja
 • Jövőre leszek 30 éves. Változtatni kell az életemen és szembe jön egy ilyen videó st22Lacikától....a lehető legjobbkor!!! Szeretnénk mi is egy házat a párommal, hihetetlen nagy motiváció ez. Igaz nem keresek ennyit,mint egy kamionos, sokkal kevesebbet, de a gondolkodásmódod segít, amit képviselsz. Ezt a videót többször fogom végignézni és iskolákban vetíteném le a mai fiataloknak!!!! KÖSZÖNÖM!!!

  olzsyolzsy4 hónapja
 • Az 50/30/20 szabály

  Gyula SándorGyula Sándor4 hónapja
HUworld