Itt a vége ?! Mobilitási csomag 2020

2020.júl.12.
135 263 Megtekintés

Videótartalom.
00:00 Bevezető
00:48 Milyen útfelvétel van a beszéd alatt?
01:19 Mi ez a mobilitási csomag? ( nem csak ezért jött létre)
02:13 56 napot ellenőrizhetnek. 5 évig a telephelyen.
05:03 Nem lehet 45 órás pihenőt fülkében eltölteni
05:52 24 illetve napi pihenőt lehet? Igen.
06:40 Neked nem jó a kamionban. Tőled kérdezte valaki?
06:58 Jól felszerelt kamion
07:18 Sok sofőr utálja ezt. Megélhetési kamionos.
08:30 Van aki szereti. A lakóautósokat miért nem szabályozzák?
09:12 Nem fogom betartani! Eddig sem, ezután sem!
09:41 Szabály az szabály . Tartsd be! De hogyan?
11:22 Miért nem építettek parkolókat? A sofőr csak eszköz!
13:04 Mentesíteni kellene a jól felszerelt kamionokat ez alól.
13:30 44:59 ennyit lehet fülkében lenni 45 órát nem. Mi van?
14:19 Hogy lehet kikerülni, kibújni ez alól?
17:30 A szálloda jobb? Ezt ki mondta? 10 ágyas szoba?
19:07 Írd le a véleményed!
19:25 Én 3/1-ben dolgozom. Hivatalosan nem kell 45-ös pihenő!
20:21 8 hetente haza kell vinni a kamiont. Vége a Magyar hetelős munkáknak?
21:27 Leányvállalatok ellen van. Miért?
24:20 Hol vannak a környezetvédők? Ingázó kamionok jönnek majd üresen!
25:04 Én hogy oldom meg ezt 8 hetente? Mennyi a kiesés?
27:12 De más hogy oldja meg? Veszélyben a Magyar belföld is?
30:10 Ok, de a nagy Magyar cégek akik eddig nem jártak haza?
31:07 Egyre csökken a szint. Nem értékelik az igényes céget.
31:50 Zavarja a nyugatit az olcsó...akkor miért dolgoztat olcsón?
32:32 Miért baj az olcsó munkaerő? Gondolj bele! Magyar példa.
33:40 Itt a vége. Megölik a keleti fuvarozókat.
34:10 Majd jönnek a robotok. Ne várd annyira. Erre gondoltál...?
36:16 Nem a háború a megoldás. Akkor mi?
36:57 A következő videó a Facebook legjava ;)
Gyűjtés a Svéd kamionos videóra,forgatásra.
Paypal gyűjtés
paypal.me/pools/c/8qkbLMcuRi
Patreon gyűjtés
www.patreon.com/st22

✉️E-mail
st22-lacika@freemail.hu
🛒Webshop
www.tobbmintkamionos.hu/
🚛Weboldal
www.st22-lacika.hu/hu
🔥Facebook
facebook.com/st22lacika/
📷Instagram
instagram.com/st22lacika/

Megjegyzés
 • koszi a gondolatokat.

  dzoli85dzoli854 hónapja
 • 17:26 a legnagyobb igazság az életben szerintem, bármiről is legyen szó... legtöbb dologra nincs ész érv, normális magyarázat csak ennyi "mert ez a szabály. mert be kell tartani. stb..."

  widow1024widow10244 hónapja
 • Nem Renszámozhatja Vissza Például Németre Mert Az Kettős Adózás És Azt Európai Uniós Joszabály Tiltja

  Szilárd MártonSzilárd Márton5 hónapja
 • Szia Laci, érdeklődnék hogy a 3/1 ben hogy lehetséges az, hogy ne legyen benne 45os, mikor a regi szabalyzas szerint két egymas koveto hetben kell lenni minimum egy 24 es 45 pihenonek? 24 es 24 nem lehet (bar az uj mobilitasi csomagba mar benne van h lehet, de kivancsi lennek hogy mikeppen lehetett ezt megoldani regen)

  MartinMartin5 hónapja
 • Már az 561 kapcsán is azt mondtam, hogy akik ezt megalkották, jó eséllyel úgy be voltak baszva, hogy azt sem tudták hol vannak.

  Úton FilmstúdióÚton Filmstúdió5 hónapja
 • Én elejétől végéig végignéztem a videót. Nem mindennel értek egyek. De ami szabályt mondjuk megszegnél, abban is van ráció. Olvasom sokszor a kommenteket, napi szinten találkozok és beszélgetek kamionosokkal. Van aki bőven évtizedek óta nyomja. Én furgonos vagyok. Igen nekünk kihajtják a belünket mindenféle mocsadék szarral... Itt olyan hogy kocsimosás, takarítás ilyesmi? Semmi. Menjél ameddig a kocsi le nem térdel és kész. Na de nem ez a lényeg. Most egy szűk megállapítást tettem. És ebben benne van az is, hogy legjobb barátom is kamionozik. A lényege az az egésznek, hogy már csak annyi a jó a kamionozásban, hogy a Magyar nem TV ben bemondott átlaghoz képest tényleg jól lehet keresni. A többi nettó szopás. Persze minden érmének két oldala van. Én minden nap hazajárok a családhoz. Hát igen sokan verik a nyálukat hogy jajj únió mire mennyi pénzt ad. De nézzünk mögé, hogy mit vesz el... Jah elvette a cukorgyárakat, elvette a buszgyártást és még sok mást is mondhatok. Ettől függetlenül simán kipróbálnám a kamionozást, de az életbe nem tudnám a pénzt a jogsira sem összeszedni...

  Vígh LajosVígh Lajos7 hónapja
 • Erdekes gondolat a robot kamionokrol. En mindig ugy gondolkodom, hogy lehetne azt segiteni aki a robotot hasznalja. Pl autopalyan ha a robot vezetne, nem kellene pihenot kivenned mert azt a tobb szaz kmet levezeti helyetted es kozben lenne idod masra a fulkeben. De hogy ilyen hegyi utakon helyetted vezessen, vagy a cegek telephelyen extrem manovereket mutasson be es profi modon gyorsan precizen es biztonsagosan rakodjon, azt ketlem. Arra hogy valaki ezt feltorje nem gondoltam, de igazad van. Erre is kell egy megoldas. Mint kamionoskent te hogy elned meg hogy a palyan egy gepbe kell megbiznod? Tudna vmi javitana a bizalmadon, vagy folyamatosan figyelned mit csinal? Vagy inkabb Lacisan; figyelj en inkabb kiveszek egy 9 oras pihenot, futok fozok es videot szerkesztek :) Koszonom a videoid, nagyon tetszik ahogy a szakmad bemutatod.

  Adam CostaAdam Costa8 hónapja
 • Az 56 nap az 2024tol érvényes ugy olvastam valamelyik tir fórumon. Vagy felre neztem valami?

  Robert KarolyRobert Karoly8 hónapja
 • És ha 44:59 perckor ér véget a pihenőm és a fülkébe töltöttem,akkor nem büntetnek?

  Robertie GamingRobertie Gaming8 hónapja
 • Laci! Jók a filmjeid, nézem is őket, és köszönet érte. Szórakoztatók, néha tanulságosak, profin kidolgozottak. De. 175000 követőnél nem szerencsés olyat mondani, hogy a vírus(nyilván a Covid19) az egy átverés. Legyen csak egy ember, aki rád hallgat, nem vigyáz, és ennek a következtében elkapja a vírust, esetleg bele is hal. Utána nyugodtan fogsz tükörbe nézni? Egy régi videódban az oltás-ellenességedet hangoztattad. Arra is csak ugyanezt mondanám. O.k., legyél oltásellenes, a négy fal között. De ennyi követő mellett ne propagáld. Egyébként se, de így pláne.

  füstölt sonkafüstölt sonka8 hónapja
 • Ha gyerekem lesz akkor a te videóiddal tanitom majd életre ! Mert több tudásom van tőled mint a suliból :/

  levente vesmáslevente vesmás8 hónapja
 • Jogos az önvezető kamion véleményed.Viszont a teslánál hány ilyen baleset volt? Sok.Mit csináltak? Semmit.Max reszeltek rajta...de mai napig futnak önvezető módban

  Tamás ŐriTamás Őri8 hónapja
 • Én speditőr vagyok , saját magam foglalkoztatom. Engem mindenki utál, a megbízó, sofőr is :-)).A nyugati piacokról ki akarják szorítani a k.európai vállalkozókat. Én áttértem Kelet-európára és a Balkánra.

  Tamás Tóth-BezerédiTamás Tóth-Bezerédi8 hónapja
 • Én taxisofőr vagyok, az utasoktól mindig megkapom, hogy hamarosan végem, mint a botnak, ha jönnek az önvezető autók. Én erre meg csak annyit szoktam mondani, hogy az első pár emberrablás után, vissza fogják sírni a sofőröket. Döbbent csend következik utána...

  Laszlo HorváthLaszlo Horváth8 hónapja
 • A burokracia megol! Nagyon nehez ceget inditani.

  Patriot Sleeper CellPatriot Sleeper Cell8 hónapja
 • Welcome to the New World Order!

  Patriot Sleeper CellPatriot Sleeper Cell8 hónapja
 • Mindig azok hozzak ki a szabajt akinek semmi koze nincs ahoz a szakmahoz.

  Patriot Sleeper CellPatriot Sleeper Cell8 hónapja
 • Szánalmas...

  Domonkos PatkóDomonkos Patkó8 hónapja
 • SziaLaci! egyetértek azzal amit mondtál és csak annyit fűznék hozzá, hogy csak a nagyon ostobáknak nem jön le az, hogy az egész történet arról szól, hogy kiszorítsák a keleti vállalkozásokat a nyugati piacról. Mivel a neoliberális rendszer ezt elméletben tiltja, ezért ők adminisztratív eszközökkel próbálják ezt megoldani. Tökéletesen tisztában vannak ők is azzal, hogy nem megoldható a 45 órás pihenő, mivel senki nem hagyja őrizetlenül az autót benne az értékeivel. A kérdés inkább az, hogy mikor indítanak és milyen ellentámadást a keleti vállalkozók ezen eszement rendelet ellen. Bennem felmerült egy kérdés, ami csak első hallásra vicces. Mi van ha a 45 órás pihenőjét a sofőr egy sátorban tölti a kocsija mellett? Az önvezető kamion meg hogyan fog gyűjtőzni és árut rögzíteni?

  Gabor KovacsGabor Kovacs8 hónapja
 • Az önvezetésről van egy rossz hírem!!! Egy dolog miatt nincs jelen az utakon, bár ismerem azokat a fejlesztőket személyesen, akik bő 10 esztendeje tesztelték közúton USA-ban! Szóval, lehet olyan forgalmi helyzet, ahol nincs jó döntés, emberhalál lesz a vége! Pl...lelép egy gyalogos féktávon belül. Nagy a tempója az önvezetőnek...az útra megengedett maximum! Elrántsa a kormányt, hogy elkerülje a gyalogos halálát, ezzel veszélyeztesse a járműben utazók életét, hiszen borítékolhatóan borulás lesz a következmény, vagy pusztuljon az "idióta" gyalogos!? Na ehhez nem asszisztál senki!!! Ehhez nem adja a nevét senki!!! Se fejlesztő, se gyártó!!! Nem kell már az utakra a beépített szenzor sem az öveztetéshez! Sima, mezei utánfutóval is tud tolatni a személyautó! Akár úgyis, hogy kintről a mobilodról irányítód, mint egy távirányítós kisautót! Tehát már az sem kell, hogy akkor ember legyen az autóban, ha rámpára kell állni! Ha valaki terrorcselekményre akarja használni a kamiont, az leszarja, hogy vezeti-e valaki vagy sem! Max plusz egy emberrel többet kell megölnie! És!? Szóval, mindenre van érv és ellen érv! Kinek a szempontjából nézzük!? A gyártulajoknak nyűg az ember!!! Lásd, optimalizált termelés! A rabszolga sem emberbaráti szeretetből lett felszabadítva! Nem kell szállás, orvos, felügyelő, ruhát adni rá...stb! Viszont, úgy akar (t) majd öltözni élni, mint a fehér ember! Tehát piac! Ki van számolva, mennyi az amit megéri odaadni neki, ezzel lerázva a nyűgöt és még kevesebbe is kerül! Jaaa...hogy ez a mai melós ember is!? :-) Beszélsz a vállalkozásodról...! Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb!!! A másét meg magasról....! GLOBÁLIS GONDOLKODÁS!!!!!!!! Ez kellene a néptől!!!!!

  Sándor BaloghSándor Balogh8 hónapja
 • Üdvözlet! Azt mondod ez baromság, idiótaság! Én meg azt mondom, h van létjogosultsága! Jellemezted a megélhetési kamionost...! Hát pont az igénytelen "keleti" sofőröknek köszönhető ez az intézkedés!!! Európa össze van szarva, húgyosnozva! Állsz egy indusztriában...! Hová szarsz kettő napig!? Hasonlítod a kamiont egy lakóautóhoz, lakókocsihoz...!? Bakker, abba ki van építve a vizesblokk!!! Mi lenne, ha nem egóból beszélnél, hanem próbálnál globálisabban gondolkodni!? Lehet, hogy neked mindegy és megteszed a maximumot és a pénzt sem sajnálod rá, de egy Magyar melósnak ezek nagyon nagy kiadások! Így, ezekkel az intézkedésekkel a fuvarozó rá lesz kényszerítve a fejlesztésre, kifizetésre! Gondolok itt fizetős parkolókra! A digitális, műholdas tachográf, tudomásom szerint nem kötelezően kell működtetni, mert fenn áll az ipari kémkedés veszélye!! UK kamionos újság szerint! Önkéntes alapon fog működni...állítólag!

  Sándor BaloghSándor Balogh8 hónapja
 • ...eza forditas ott van???...vagy csak nalam latszik???

  lazlolazlo8 hónapja
 • Teljes mértékben igazad van!

  MrLevente15MrLevente158 hónapja
 • 20+1évet voltam sofőr. Kezdtem Ifával, végigültem mindent! 16 évet kint dolgoztam külföldön jó cégnél ,jó helyen! Több mint 1éve abbahagytam pont ezen dolgok miatt! Elegem lett az értelmetlen magyarázkodásból, itt álj ott álj így vagy úgy, ezt mutasd be az hol van miért stb... Vettem azóta rakodógépet ások mint a kisangyal , naja itt is vannak vizsgák ,ellenőrzések stb... De értelme van annak amit csinálok, és nem idegesítem magamat felesleges dolgokon! Ha ellenőríznek akkor minden rendben mert érdekem az ,hogy rendben legyen! Fuvarozni ma európában szerintem csak idegkárosodással lehet! Mert csak azt elkenőrzik ,hogy az áru le legyen kötve 43spaniferrel meg legyen annyi papír róla amennyit csak nyomdàval tudjál előállítani... Ha ebben nem találnak hibát akkor jön a vezidő munkaidő sofőrpapírja faszság kérdése... Kinek kell ez?? Üljön bele a fasz kamionba az aki a szabályt hozta ,és vezesse! Anno én azért lettem sofőr mert az akartam lenni, fater is sofőr volt úgy kezdtem el ,hogy tudtam mibe kezdek! Nyilván szükség volt sok változtatásra! De ez ami most van ez már majdnem az ellehetlenítés. Mekem már mind1 is... Aki még csinálja és bírja annak kitartást kivánok!

  Péter BárdiPéter Bárdi8 hónapja
 • Annyit emlegeted a mobil zuhanyt, telen -10 fokban, vagy meg hidegebben hogy hasznaljatok a fulke mellett alsogatyaban?!

  Lastname FirstnameLastname Firstname8 hónapja
 • Nagyon jó a videó így tovább sok sikert kívánok.

  Péter MézesPéter Mézes8 hónapja
 • Nem úgy volt amúgy, hogy nyiss a világ felé pár résszel ezelőtt?

  SnutzSnutz8 hónapja
 • A + ráadás, hogy ne légy nyugodt: huworld.info/flow/vide/34WuyWi0j7a0m4w Erre IS lehet gombot varrni... Birkaiskola....

  pal koszopal koszo8 hónapja
 • Ez nem arról szól, hogy hotelban lakj. Arról szól, hogy az embert hozzák haza legkésőbb minden második hétvégére a családjához, mert a vállalkozók többsége kihajtaná a szart is az emberekből. Te a minimumokról beszélsz, miszerint 24-es 45-ös pihenőket ki KELL venni. Senki nem állítja, hogy egy sofőr ne pihenhetne 45 órát minden hétvégén és lehetne a családdal gyerekkel. Azért beszélsz ilyen könnyen, mert nincs gyereked és nem látod az arcát mikor elmész újra és újra hetekre. Nincs aki nevelje, nincs aki mellette legyen, az asszonyt gyepálják amíg apu weekendezik valahol egy húgyszagú parkolóban a luxy kamionjában és xboxozik. A törvény célja az lenne, hogy a kamionossal, mint munkavállalóval is emberségesen bánjanak és igenis hozzák haza hétvégére. Te meg tanácsokat osztogatsz, hogyan lehet csalni... Vannak jól működő modellek, órabéres elszámolás, fizetett szabadság a munka törvénykönyve szerint működő cégek én is olyanban dolgozom. Nem csak az aetr szerint lehet dolgozni és kimaxolni az embert László. Vannak családos pici gyermekes sofőrök is akik hazamennének a szeretteikhez. Üdv egy szakmabeli.

  Attila BristyanAttila Bristyan8 hónapja
 • Álljatok le 3 napra, és kezdjetek el tárgyalni! Biztos van akkora összefogás a kamionosok közt.

  J GipszesJ Gipszes8 hónapja
  • Ebben a szakmában nincs összefogás, csak utálat, meg egymás szívatása.Sajnos ez egy ilyen szakma, itt az a lényeg, hogy hogy baszhatsz ki a másikkal.

   Vik0417Vik04178 hónapja
 • Szép, és érdekes téma volt...🤟🙋‍♂️

  soiung toiuesoiung toiue9 hónapja
 • Van igazság a videóban👍 , de sajnos más munkahelyeken is letolják megkérdezés nélkül az "újítást" azt majd lesz vele valami.

  Sándor LugosiSándor Lugosi9 hónapja
 • Nem kell szerintem túlspirázni .Van aki erre születik és van aki nem.Aki nem az vagy nem csinálja vagy kipereg.Ennyi.Pl engem motivál a pénz de erre,hogy kamionos legyek nem igazán.De én más tészta vagyok ezt csak úgy mondtam.

  Dávid NagyDávid Nagy9 hónapja
 • Ugyan ezt csinálom mind te csak Felvidéken és regebota (azaz egyszemejes cég saját szerelvény sofőr és mindenes egyben) ha kivancsi vagy a véleményemre akor a sofőr szakma szemunk előtt fog megszunni. Beszelgetem hasonlo SK valalkozokal akik azelőtt a "jó vilagban" fuvaroztak Oroszba és azt kovetkeztetem le a egészből hovy évről évre szarab a fuvarozás és ezt meg is tapasztaltam a saját cegemel is. Szóval szerintem nem kell itt abban hinni hogy job lesz mert nem, csak szarab. Még a teror kamionracsatlakozasra azt akarnám mondani hogy szerinted mi a nehezeb, meghekellni egy bogyolult rendszert vagy odasetalni egy kamionoshoz a parkolon és kitesegelni őt a kamionbol aztan a lopot kamional belehajtani a tomegbe? Szerintem a technilogia a jövő, és erre job ha felkeszulunk. Tudom hogy neked ez még buli, nekem is az volt jó ideig és szeretem de szerintem eltudnad kepzelni magad othon is a szereteidel minden nap. Tesla bejelentete hogy idén bemutasa a önálló ROBOTpilótát és egyben várható ezel az is hogy a Tesla autok ára ezzel a duplajara vagy a triplajara fog megugrani. Gondolj csak bele a taxitarsasagok flotilakba vennék (már várják amúgy nem hasbol mondom) mert neki megeri 200 000 $ is egy önálló jármű mivel meg a pakisztan soforok bére is USAban 4 év után megterulne. Szoval a kamionoknal ez még inkább így lesz.

  Timon Tomáš ČetnekyTimon Tomáš Četneky9 hónapja
  • Szép, és érdekes téma volt...🤟🙋‍♂️

   soiung toiuesoiung toiue9 hónapja
 • Miért nem hozták meg úgy a szabályt, hogy a sofőr nem kötelezhető arra, hogy a fülkében töltse a heti pihenőt? Ez mindjárt lehetőséget ad arra, hogy aki ezt szereti, aludhat a vason, aki nem, annak pedig a biztosítani kell a szállást. Ennyi! Már megint olyan hozott szabályokat, aki egy kilométert sem kamionozott.

  AndyAndy9 hónapja
 • letiltanának. Te is egy rabszolga vagy, meg én is... max. te több világot láttál, de amúgy téged is csak ott húznak le, ahol csak tudnak. Mindegy is.......... :(

  sehhi vootysehhi vooty9 hónapja
 • Ha a kamionodban nem töltheted el, majd cserélsz a melletted állóval (ha szerencsés vagy hasonló felszereltség) és a cégeitek még számlát is adhat egymásnak. Elsőre viccnek szántem, de lehet nem az lesz.

  Balázs KlemmBalázs Klemm9 hónapja
 • Thanks for the subtitles

  Fajar NugrohoFajar Nugroho9 hónapja
 • Teljesen egyetértek. Az Unió a gyarmatosítás szalonképes változata. Ugyanolyan mocskos, sunyi érdekek és módszerek dolgoznak a háttérben, mint korábban a történelemben, most csak a csapásirány változott. Régen a termőföld, nyersanyag, a fűszerek, a nemesfémek elvétele volt a cél, most pedig az emberi munkaerő vált a legértékesebbé. Azt fogják elvenni. Minden szakterületen megfigyelhető ez a folyamat. Lásd a diplomások, az eü dolgozók, építőipari munkások, élelmiszeripari dolgozók, stb esetét. A nyugati országoknak nincs szüksége a keleti cégekre, csak az ott dolgozó munkaerőre. Hogy a legegyszerűbb hozzáférni az ott felhalmozott munkaerő kapacitáshoz? Tegyük tönkre a munkáltatót és a dolgozó nem tud mást tenni, mint odébb áll nyugatra. Ez van emögött az egész mögött. Egyetlen dolgot nem értek. Ez egy hatalmas biznisz. Magán és nemzeti vagyonok halmozódtak fel keleten a fuvarozás révén. Minden kelet európai ország komoly adóbevételhez, gdp növelő forráshoz jutott a fuvarozó cégek működése által.Sok országban egy-egy nagyobb kamionos cég még stratégiai szerepet is betölt, mert háború vagy természeti-, ipari katasztrófa esetén egy gyorsan mozgósítható szállítási kapacitást jelent és sok háború kimenetele dőlt már el a logisztika hatékonyságán. Szóval nem értem,hogy a kelet eu országok vezetői miért ennyire "töketlenek", miért engedik ki a kezeikből ennek az iparágnak a felügyeletét. Minden országban létezik fuvaros szervezet, vagy szakszervezet. Vegyék fel egymással a kapcsolatot és szervezzenek átfogó,több hetes sztrájkot. Ne vállaljon munkát kelet eu sofőr egy hónapig. Jöjjön haza minden alkalmazott, minden vállalkozó és ne dolgozzon, se lengyel, se román, se cseh, szlovák, magyar, senki. Rohadjon meg az áru a nyugati üzemekben, raktárakban. Ez az egy hónap olyan érvágás lenne a nyugati gdp-ben, ami érdekelné őket. Mindjárt más hangnemben tárgyalnának.

  Arnold KArnold K9 hónapja
  • ket dolog: 1. mas iparagban os sajnos az ertelmesebbje sziv a hulyek miatt, tehat hogy masok igenytelenek meg nem pihennek eleget, addig te normalisan vegzed a munka

   sehhi vootysehhi vooty9 hónapja
 • 23 percnel a billencs elott megy egy silos kamion.. az lehet pont en vagyok. 😃😃

  Gulyas TivadarGulyas Tivadar9 hónapja
 • Igazabol a pihenesrol nem is a sofort kell megkerdezni, hanem azokat, akiket egy nem megfeleloen kipihent kamionos meggyilkolt. Ertheto okokbol oket sem kerdeztek meg.

  basadakebasadake9 hónapja
  • Ez így butaság mert 3 hetente kellene a szoba :) aki addig nem pihen az nem pont abban a 45 órában fog

   st22lacikast22lacika9 hónapja
 • Az a bántó hogy nem nyilvános az, hogy KI hozta meg ezt a rendelkezést, melyik irodai motoregér! Nyilvánosan legyen megnevezve a személye! Vállalja magát😯

  Zoltan TothZoltan Toth9 hónapja
 • Ennyi.

  Rock girlRock girl9 hónapja
 • Laci!!! Szerintem neked több eszed van mint nekem. Te is tudod jól, hogy itt semmi NEM ÉRTED VAN!!! Semmi NEM ÉRTEM van! Mindegy mit melózol, te csak egy melós vagy. Ott van úgymond az ábránd, hogy te "vállalkozó" vagy és egyben a saját magad "főnöke"! Te vagy a "főnök" és egyben a saját magad "alkalmazottja"... Tök jól hangzik. Komolyan. Én is szeretném ezt. De NEM ÍGY VAN! Mert sajnos a törvényeket NEM érted hozzák azok a........ "bizonyosak" akiket nem nevezek meg mert nem szeretném, ha az ame****iak letiltanának. Te is egy rabszolga vagy, meg én is... max. te több világot láttál, de amúgy téged is csak ott húznak le, ahol csak tudnak. Mindegy is.......... :(

  Laxley1970Laxley19709 hónapja
 • 17:32 Amennyiben aktuális a kérdésed, - szívesen elmagyarázom, megpróbállak meggyőzni. Ugyanakkor egy egészen más dolgot fogsz megérteni, - aminek vajmi kevés köze van a kamionozáshoz, fuvarozáshoz vagy bármilyen gazdaság - politikai tevékenységhez. Tehát nem reakcióra fogunk reagálni, - annak semmi értelme, hiszen az olyan lenne mintha forró vízzel szeretnénk vizet melegíteni. Persze ehhez egy személyes találkozót kell létrehoznunk. Luxemburgban élek ( 15 éve) a feleségemmel, 48 éves vagyok s mint kamionsofőr dolgozom. Megtiszteltetésnek vennénk ha ellátogatnál hozzánk, nagyon szívesen fogadnánk itt akár egy hosszú hétvégére is - miközben megbeszélnénk az aktualitásokat. Nos, mit szólsz hozzá Laci?

  Nagy GáborNagy Gábor9 hónapja
  • Ez a vírus erre ment ki... Ez csak az első lépések egyike lesz. Marionett bábuk vagyunk csak... Demokrácia.😂😂😂

   Rock girlRock girl9 hónapja
 • Par gondolat 1.) ha egy auto felett at lehetne venni az iranyitast, mar most is at tudnak. Minden elektronikus es online mar ma is. 2.) az, hogy a kamionos a 45 orat ne a fulkeben toltse arrol szol, hogy tenyleg kipihenjetek magatokat. Tudom neked megoldott a minosegi pihenes igy is, de sokaknak nem. Ez olyan, minthogy 18 ev alatt nem tudsz venni cigit, lehet van olyan dohanyos aki a gyerekevel vetetne cigit es ez neki unfair modon felesleges korlatozas de a tobbsegnek ez a jo. Az teny, akkor lenne jo, Ha lenne sok olyan parkolo, ahol ott van kozvetlen melle egy alvasi opcio is.

  vdaniivdanii9 hónapja
  • Ha a nagyanyámnak töke lenne, akkor ő lenne a nagyapám. Jelenleg Európában nemhogy hotel férőhely, hanem annyi parkoló nincs, hogy délután 4 után meg tudj állni. És legalább egy rohadt budi legyen, mert reggel szarhatsz a bokorba. Teljesen valószerűtlen hotelról beszélni. Nekünk parkoló kell, sok - sok új parkolóhely. Hogy tudjunk pihenni.

   HakapesziMHakapesziM9 hónapja
 • huworld.info/flow/vide/2HevyWe5gLGsg3w Logan- Farkas filmben pont ezt mutatják be, szándékosan húzza rá az emberekre és a lószállítóra, majd fékezés nélkül száguldanak a vasak a lovak között. Minden amit a filmekben bemutatnak a jövőnek bizonyos szakaszai és minden be fog következni, ezért is tolják a képünkbe hogy tudat alatt szokjuk. A sok robot és automatizált gép akkor lesz használatban amikor nem lesz már dolgozó ember, mert a jövőben nagy változások és gondok lesznek a lakossággal, sajnos. :(

  RangerHMMWVRangerHMMWV9 hónapja
 • Szerintem nagyon igazad van!!!!!!!!!

  zsolti977zsolti9779 hónapja
 • Szép, és érdekes téma volt...🤟🙋‍♂️

  Antonis CsernyAntonis Cserny9 hónapja
 • Haboru , a harmadik vilag haboru . Orszag zarja be a hatar , sok ceg vege lesz , turismus vege lesz , majd a kamionos sofor nem kell 2 honap dolgozni es indul a tamadas ha nincsi szallitas , Enny , a Coronavirus miatt .

  claudio gaudeamusclaudio gaudeamus9 hónapja
 • Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet (díjmentesen vagy korrekt díjért) hitelesíttetni a fülkét hosszú pihenőre. Ha van ilyen, olyan, amolyan kiegészítő, akkor elfogadható mint hosszú pihenős helyszín.

  Andras JonasAndras Jonas9 hónapja
  • Mert nem a sofőr jóléte itt a cél. Az csak ürügy.

   HakapesziMHakapesziM9 hónapja
 • ˝Tudod mért hívnak Csókmasinának? Van itt kvadrofon, színes tévé na meg ráadásul egy bazi nagy bár! Na ehhez mit szólsz: egy melegvizes vízágyam is van!˝

  Peter P.Peter P.9 hónapja
 • Szervusz!Teljesen egyetértek Veled! Minden egyes kérdésben. Meg akarják szabni törvényileg, mikor, hol, mit tegyél. Nem megy? Büntetés. Furgonon is. Emiatt is hagytam abba a nemzetközis áruszàllítást furgonnnal 14 év után.... Pedig ott azért "rugalmasabbak" voltak a szabályok.Meg ugye könnyebben is lehetett venni azokat.De...... Ott van az de.Elég volt, sajnos.

  Krasch82Krasch829 hónapja
 • Ahol nincs nyugati piac, ott képesek a sofőrnek adni 12000 Ft/nap-os díjat ( Magyar multi).....Alvállalkozónak 0.40-0.50 …...! Amit most hoztak, ez kicseszés a becsületes kisebb vállalkozókkal. Multi majd bedugja a sofőröket ilyen konténer leprába. Veled nem fognak foglalkozni. SK-NO járom, rendőri ellenőrzésnél mikor megtudja, hogy én vagyok a cég vezető, már nem is érdekli a tachográf vagy bármi más. Norvégba még egy tilosban való előzést is elnéztek csak ezért. Ezzel se fognak foglalkozni (velünk), a multisokat meg halálra fogják büntetni.

  M. DeenM. Deen9 hónapja
 • ket dolog: 1. mas iparagban os sajnos az ertelmesebbje sziv a hulyek miatt, tehat hogy masok igenytelenek meg nem pihennek eleget, addig te normalisan vegzed a munkad. Jellemzo hogy ilyenkor mindenkit egysegesen negszivatnak. 2. sztem kifognak epulni azok az igenyes piheno szalloda orzott parkolos helyes mert most mar lesz ra igeny...rddig azert nem epultek mert tobbsegnek nem kelletek ezek a szolgaltatasok ahogy te is mondtad....

  pum upum u9 hónapja
  • Ezzel közvetetten az építőipart is fel tudod lendíteni... de ahhoz is kellenek a kamionok, hiszen valaminek oda kell vinni a motyót, amiből előbb-utóbb ház lesz.

   Csaba HorvaticsCsaba Horvatics5 hónapja
 • Alapvetően ez arról szól mint amikor az állat tenyészetnél a BIO szóval dobálóznak. Pl.: egy marha fele annyi idő alatt nől meg mint régen ergó fele annyi metán kerül a levegőbe tehát BIO.....xDDD azt mondják, hogy jól jár mindenki.....hát nem...

  Ákos GulyásÁkos Gulyás9 hónapja
 • Szia Laci! Nagyon szèpen,èrthetően fogalmaztad meg,a gondolataidat ebben a tèmában is! Sajnos a kis ember soha nem tud szembeszállni,a saját èrdekből lètrehozott, rossz döntèsekkel szemben! A mai világ sajnos nagyon pènz orientált lett, nemzetközi politikusok irányítói. Sajnos az ember már nem számít,csak a haszon! Az önvezető kamionok,felügyelet nèlküli, gondolatod pedig megèrne egy eset tanulmányt,minden ország nemzetvèdelmi hivatalában! Szèp napot neked!

  Csaba SzurosCsaba Szuros9 hónapja
 • 👍👍👍

  Kelemenimre76Kelemenimre769 hónapja
 • Laci,most komolyan,Mondd már el nekem,a robotkamion hegy szedi le a jeget az utánfutó tetejéről indulás előtt,hogy cserél kereket,Hogy mossa naponta kétszer le a szélvédőt,az ablakokat,hogy szedi ki a migránsokat a raktérből.Na,mondjad,hagy tudjam meg.

  tibor tóthtibor tóth9 hónapja
 • Hogy neked nem jó a kamionban.Kac-kac,dehogy nem jó.Zsírral,olajjal nem pocsolod össze a fülkét,a gombokat fogkefével takarítod,az interneted sem 30 ezerbe kerül már odakint,de sokáig annyit fizettél,hogy tudd csinálni az adást.Szóval,én nem tudlak téged elképzelni egy olyan helyzetben,hogy kiszállsz a kamionból,beülsz egy szállodai szobába és nézel valamilyen utifilmet.Azt hiszem beszéltél is már erről egyik videóban,te csinálod,te mutatod az utifilmeket,gyorsséta,futás,stb.Te mutatod a tutit,nem a tévé.Ja,pont ezt mondod,amit most leírtam.

  tibor tóthtibor tóth9 hónapja
 • Ez a vírus erre ment ki... Ez csak az első lépések egyike lesz. Marionett bábuk vagyunk csak... Demokrácia.😂😂😂

  Scooter FanScooter Fan9 hónapja
 • Másagyára nézem meg ! ⭐⭐⭐⭐⭐

  Nicu TomescuNicu Tomescu9 hónapja
 • Kiskapuk vannak. :D CMR-biztosításnak meg is felelne.Pótkocsira fel a quechua sátor meg 1 felfújható matrac és kész már nem is a kabinba van az ember komfort 0 de belekötni nem tudnak. (Üres pót ebben az esetben előny :P )

  Balázs HérincsBalázs Hérincs9 hónapja
 • Szia Laci. Bár én nem sokat értek a fuvarozáshoz, de a történet a robot sofőrről érdekes, mert a koreai film sorozhatókban a szuper autókat úgy hogy van sofőr a terroristák átveszik az irányítást. Nem tud kormányozni és fékezni, más számítógéppel irányítja a másik kocsiból. Érdekes a videód bár nem szoktam követni túlságosan. De nagyon tetszenek. Biztonságos vezetést !

  Csaba BattonyaiCsaba Battonyai9 hónapja
 • Kedves Làszlò ha neked az a mindened ,hogy egy fél négyzetméteres fülkében éld az életed 90%-àt hàt sok sikert!

  Biró IstvánBiró István9 hónapja
  • Mások egy íróasztal mögött, egy pult mögött, egy szerelőaknában, konyhában, raktárban, lapátnyéllel a kézben stb. töltik el az életüket. Aludni járnak haza, évtizedeken át. És sok esetben még rendes pénzt sem kapnak érte.

   HakapesziMHakapesziM9 hónapja
  • Nem az èletem de jah szeretek itt lenni:) lehet beteges de az én dolgom

   st22lacikast22lacika9 hónapja
 • Elképesztő az a minőség amit leteszel az asztalra. Elismerésem!

  József BalyiJózsef Balyi9 hónapja
 • Teljesen igazad van fiatal koromban kamionos akartam lenni de halisten nem lettem mert már a fuvarozás már nem errõl szól csak a szivatasrol

  Lászlo DonátLászlo Donát9 hónapja
  • Így van

   Timon Tomáš ČetnekyTimon Tomáš Četneky9 hónapja
 • Itt csak egyféleképpen lehetne rendet tenni. Összeírni mi az amit meg kell változtatni. Egyik hétfőn az illetékesekne elkűldeni. Legyen idejük átrágni. Következő héten meg otthon maradni. 2 nap alatt átírnák a szabályokat. Nem eszetlenül. De ez nem fog menni. Mert mindig vannak akik nem állnak be a sorba. Még ha az ő érdekük kívánná. Akkor sem.

  dedei1024dedei10249 hónapja
 • Szia Laci! 45 ös pihenőről pár szó: Sofőr szempontból előnye hogy nem kényszeríthetnek a cégek arra hogy mindenképpen fülkében töltsd el a 45 ös pihenődet. Ugyanis hogyha dolgozni muszály és pl kezdő az ember tehát váltani sem lehet munkahelyet akkor is emberséges környezetet kell(ene) teremteni nekik. Hátránya természetesen a te példád hogy mi van azzal aki szeretné eltölteni a pihenőt a kamionba? Nagyon egyszerű nem hagynak kiskaput (itt). Ugyanis hogyha a sofőr döntene erről akkor aláiratják vele sajnos.. 44:59 et pedig azért lehet tartani de 45-öst nem ugyanis egy határban megkell egyezni valahogy és ezt találták ki. Hiszen percre pontosan sem vehetik ugyanis akkor minden kamionost meglehetne büntetni sajnos. Mit gondolsz (érdekelne a véleményed) hogy lehetne megoldani azt hogy senkinek ne sérüljön a joga? Ugyanis jogod van a saját kamionodban azt csinálnod amit akarsz mint cégvezető+alkalmazott (mármint a te esetedben ugyan az a kettő) tehát hogyha neked az az otthonod akkor mi van? Ki mondja meg azt hogy neked nem lehet az az otthonod? Kifizetted a te tulajdonod kinek mi köze hozzá? Viszont a másik oldala hogyha megengedik a cégeknek ezt akkor sok sofőrnek élhetetlen körülményei lennének sajnos. Neked nem de aki pl nem indíthatja be a kamiont? Ezért nehéz kérdés :/ biztos hogy még változni fog de sajnos nem hinném hogy kedvező irányba. Mit gondolsz?

  Juhász BalázsJuhász Balázs9 hónapja
 • Az utolsó 10 percben felismertem az utat amit naponta járok B31 es. Bodensee mellett Überlingen és Friedrichshafen között.

  Zoltan ZsZoltan Zs9 hónapja
 • Sziasztok! Laci őszintén remélem, hogy nem lesz igazad, mert a hazai belföldi fuvarozást nagyon negatívan érintheti a 8 hetente "hazajárók" akár önköltségi ár alá is lenyomott fuvardíja. Ezt a nem is olyan kis kaput ki fogják használni, innentől értelmetlen a szabályozás, nem fogja elérni a célját (ugyanúgy nem szűnnek meg ezek a leányvállalatok és továbbra sem abban az országban fizetik majd a járulékokat/bizonyos adókat ahol dolgoznak a valóságban). A hazai fuvarozók és a hozzájuk kapcsolódó egyéb hazai kisvállalkozások (például magyar családi vállalkozásként működtetett benzinkutak, szervizek) viszont újabb csapást szenvednek el... most is vannak itthon "egyenlőbbek", de sokaknál ez lesz az utolsó csepp... ne legyen így!

  Tamás FehérTamás Fehér9 hónapja
 • Ha otthon nem lehetek, akkor természetesen inkább a fülke. Engem ne vegyenek ki gyakorlatilag a saját ágyamból, hiszen az, sokkal többet alszom benne, mint otthon az asszony mellett a franciaágyban. Egy percre se higgye senki, hogy ez értünk van. Mit eszem a hotelben? Mi lesz a cuccaimmal a kocsiban? Ott kaja van, nyáron lemerül az akku, télen szarráfagy minden. Hogy jutok el a hotelba? Különben is, egyedül akarok lenni, ha a pihenő értem van, akkor hadd döntsem el, hol akarom azt tölteni. Én a kocsiban akarom - jobb híján - tölteni. Akkor vállalom a hotelt, ha: - egyedül lehetek egy szobában, klímás szoba. Rendes étel/ital, a kocsi max 200 m távolságra parkol onnan. Másképp felejtős. Nekünk egy dolog hiányzik, de az nagyon: elég parkoló. Ha valaki a sofőrök jólétét tartja fontosnak, és nem a 'parkoló' az első szó, amit kiejt, annak fogalma nincs az egészről. Mondják azt, hogy fogd be a pofád, mert ez a szabály, de azt ne mondják, hogy nekem jó, mert nem jó.

  HakapesziMHakapesziM9 hónapja
 • 1. Szerintem ez szembemegy EUs alaptörvényekkel és jogokkal. 2. Ha mégis bevezetik ezt a baromságot, akkor nemzetküzi kamoinosként egy jó előre bejelentett akció keretében sztrájkolnék. Csak egy kicsit, mindennap, mondjuk reggel a csúcsforgalomban leállnék 5 percre, a belvároson keresztül, az autópályán, mindenhol. Abból majd tanulnak, 3 nap után visszavonják.

  Piroska IstvánPiroska István9 hónapja
  • Ezzel az a probléma, hogyha a csúcsforgalomban leállsz, nem azt bünteted aki a szabályt hozta, hanem azt a polgártársadat, aki mondjuk munkába sietne, vagy a gyerekét vinné orvoshoz stb.

   Kiss ViragKiss Virag8 hónapja
 • 1. Szallodaban 45-os piheno. Egyertelmu hogy a gazdasag fellenditese a cel, a kamionosok amugy is szarra vannak ellenorizve, oket konnyu erre kenyszeriteni. Biztos azt gondoljak, hogy tul sokat keresnek, csak azt felejtik el, hogy ezert mindenki nagy aldozatot hoz, es kismillio szabalyt tart mar igy is be. Tipikusan az a szabaly, amit nem gondoltak vegig, elvileg a kamionosok egy reszere jo hatassal lehet, de azert ez nem ilyen egyszeru. 2. Telephelyre utazni 8 hetene: Minek? Nem az volt az EU lenyege, hogy szabad aruforgalom, szabad munkaeropiac az orszagok kozt? Miert lehet ilyen kulonbseg ket orszag adozasi rendszere kozott, hogy megerje ezt eljatszani, hogy keletre jeletik be a ceget meg az embereket? Felzarkoztatunk, meg miegymas, csak azt nem lehet felszabalyozni. Azt nem jol mondod, nem lehet megcsinalni, hogy azt mondjak, hogy a fuvardij minimum ennyi. Azt valahonnan ki kell termelje a ceg aki fuvaroztat, muszaj lesz neki beepiteni az arba, tehat dragabb lesz a termek a boltban, amit olyan ember vesz meg aki ugyanannyit keres mint korabban. Ennek az eredmenye hogy valahonnan elveszel es mashova teszed. Penzt kell generalni, nem az egyik helyrol a masikra tenni.

  Laszlo BauerLaszlo Bauer9 hónapja
 • Szia. A témát dal kapcsolatban lenne még egy hozzászólásom illetve észrevételem ami talán megérne még egy videót mert ezt a témát azért átbeszéltük egy fuvarozó barátommal rendesen. A szállodás rész ről lenne szó, most ugorjuk át azt a részt hogy hogyan lehet ezt kijátszani vagy betartják a gépkocsi vezetők illetve a vállalkozók betartatják vagy nem. De ennek van egy sokkal súlyosabb következménye amire szerintem nem igazán gondol senki sem. Európában a parkolók 80 százaléka fizetős de nem őrzik Európában nagyon kevés őrzött fizetős parkoló van ahol felelősséget vállalnak az autódért. Na most a következő a helyzet leteszem az autómat egy parkolóban ami fizetős de nem őrzött négy szálloda elmegyek szállodába öt-10 km-rel arrébb. Tehát 4550 óráig nem is látom az autómat. Ugye a kamion parkolóban és a környékén hemzsegnek a jó emberek. Tehát visszamegyek az autómhoz, hiányoznak róla a lámpa Burák, hiányoznak az összekötő kábelek, jobb esetben az üzemanyag, ha ponyvás fel van vágva és ha olyan a rakományom hiányzik a rakományból,. Na most ebben az esetben ki a felelős és ki akár értéke. Mert ugyanis a jogszabály azt mondja hogy nem alhatsz a fülkében, a parkoló fizetős de nem őrzött, és ott aludtál volna a fülkében esetleg megelőzhető lett volna ez a lopás illetve rongálás. Ahogy ez ugye számtalan esetben meg is szokott történni. Azután van egy olyan jogszabály ami kimondja hogy a gépkocsi felelős illetve rosszul írtam a gépkocsi vezető felelős a felrakódás és a lerakodás közt az áru értékének megóvásáért és szakszerű elszállítását ért. Tehát ha én nem vagyok ott az autómba mert a jogszabály azt mondja hogy nem lehetek ott közben kirabolnak a biztosító magas ívben bele fogsz szarni és nem fizeti meg akáromat ugyanis nem tettem meg mindent a rakomány megőrzése érdekében tehát ebből azt akarom kihozni és azt beszéltük fuvarozó barátommal nem kevés autója van, hogy ez óriási nagy lehetőséget ad a különböző szarházi csavargóknak hogy szét rabolják a kamionodat, illetve erre bűnbandák fognak szakosodni aki ki figyelik aki nincs ott egész hétvégén a kamionjába. És hatalmas károkat fognak okozni mint a fuvarozónak mint a rakomány ban.

  Mx AkademiaMx Akademia9 hónapja
 • huworld.info/flow/vide/uatt3H-YnKu0qa4 itt pont erőlvan szó

  Ferenc KalmarFerenc Kalmar9 hónapja
 • Nemzetköziben áttérnek a vasúti konténer szállításra. Feladóhelyen kamion viszi a teherpályaudvarra a konténert, lerakónál a fogadóország terminálján szintén kamion viszi majd címre. Így nem kell heteket a sofőröknek távol lenni a családjuktól ..... Íme: huworld.info/flow/vide/qo17v4O3g9DPma4

  01Hmmmm01Hmmmm9 hónapja
 • A pokolba vezető kènköves út is jò szándèkkal van kikövezve... (Köszönöm a vlogodat ismét. Jó egèszsèget!)

  ekszelentekszelent9 hónapja
 • Menny igazsag van ebben a videóban , mint mindig hajra Laci , igy tovab. ✌️🤘

  Type 3 66'Type 3 66'9 hónapja
 • A lakóautós részhez szólnék hozzá. Sajnos mint minden, ez is rettenetesen be van szabályozva Európában. Olyan, hogy "vadkempingezés" nincs. Vannak fokozatok az országok között, van ahol első körben csak figyelmeztetnek érte, de a Horvátoknál, ha az országba belépést követő 24 órán belül nem jelentkezünk be egy kempingbe, akkor lefoglalják a lakókocsit és egy szabad szemmel is nagyon jól látható bírságot szabnak ki. Mindenhol az a lényeg, hogy hogyan tudnak mégtöbb pénzt leakasztani. A kamionos és furgonos szakmáról ezzel a törvénnyel, a lakóautósokról a vadkempingezést tiltó szabályozással, másokról meg máshogy....

  Richárd KóródiRichárd Kóródi9 hónapja
 • Szerintem az onvezeto autok nem tartanak ott es nem is fognak meg jo ideig. Lasd a halálos baleseteket Californiaban.

  B GeorgesB Georges9 hónapja
 • Mi van ha hotelben alszol (tényleg), de a 45ön belül valamikor visszamesz a kamionhoz a cuccodert. Pl. valamit ott felejtettel. Es emiatt szerepelsz a kamerán?

  B GeorgesB Georges9 hónapja
 • Én veled vagyok, és teljes mértékben egyett értek veled!!! Én sem adnám fel azt a kényelmet és biztonságot amit magadnak alakítottál ki!!! Ne tedd!!! ST 2️⃣2️⃣🚛👍😊

  Sarolta HanóSarolta Hanó9 hónapja
 • A keleti csak akkor kell, amikor a trágya munkát el kell végezni gyorsan, hogy pörögjön a gazdaság. Aztán a mór megtette kötelességét, a mór mehet. Amikor megint szükség lesz rá, akkor láss csodát, megint kinyílnak a kapuk. Sajnos hányinger az egész EU, a képmutató, köpönyegforgató vezetőikkel együtt, az íróasztalnál okoskodó, valós munkát soha nem látott kis bürokratáival.

  Gábor BorhegyiGábor Borhegyi9 hónapja
 • Igen. Köszönöm a videót. Nagyjából én is erre gondoltam. Most már ezen a térfélen pattog a labda.

  Zsolt GanzlerZsolt Ganzler9 hónapja
 • Jó a videó,tetszik.Egy kérdés ha lehetne.Miért van az hogy néhány "paraszt" sofőr 2 sávot foglalva nehezíti a haladást holott ha kimenne a helyére haladhatna a forgalom a belső sávon.Ez jelenleg az M1 Győr felé való szakaszán szinte mindennapos mert pályajavítás van.Kettő pályára van szűkítve majd később egyre.Mikor már kettőre van beállnak középre és senki tovább max aki nem félti a kocsiját.

  Gabor LukacsGabor Lukacs9 hónapja
 • st22lacika egy dologgal még te sem számoltál: a cseheknek és a lengyeleknek adott esetben semeddig sem tart hazamenni, és amíg a bolgár-román-magyar fuvarozókat megtizedeli, addig az előbbi két szereplő megerősödik

  Csaba VargaCsaba Varga9 hónapja
  • Nézz a térképre. A Csehek és Lengyelek szomszédos ország Németországgal, amíg egy Bolgár haza megy és vissza, addig a Cseh megcsinált két fuvart...

   Csaba VargaCsaba Varga8 hónapja
  • Mi különbséget látsz te köztük? Nem igazán értem...

   Vik0417Vik04178 hónapja
 • Szia. Egy régebbi videóban nem voltál ennyire ellene a hétvégi szállodájának,sőt Hollandiában még béreltél is egy szobát amit be is mutattál. Akkor mintha azt mondtad volna hogy ez még jó is lehet (ha jól emlékszem).... Mi változott? Most akkor mi a véleményed? Ezt ne vedd rossz néven de fent van a videó,és ez most eszembe jutott. Sok sikert és jó munkát.

  Péter TóthPéter Tóth9 hónapja
 • ez megint arra jó,hogy majd a nagy kamionos,ill szállitmányozo cégeket,kötelezik majd,hogy x összegért szerzödjenek le bizononyos szállás adókkal,és majd a sofföröknek ,kötelezöen oda kell járni.

  villám gézavillám géza9 hónapja
 • Teljesen jól látod a dolgokat!!!

  Sándor SzabóSándor Szabó9 hónapja
 • Múlt héten jön az utcán előttem a Huncargo-s szerelvény, a traktoron és a póton is szlovák rendszám. Szevasz elavult magyar adórendszer.

  fa kalapfa kalap9 hónapja
 • Teljesen egyetértek a véleményeddel, hoznak egy szabályt aminek nincsenek alapjai. Nincsenek biztosítva a feltételek(min DKV parkoló kialakítása mindenhol) a többiről nem is beszélve ...tartalmilag remek videó csak így tovább!😉

  Way NoWay No9 hónapja
 • Teljes mértékben, igazad van! Szerintem!!

  József GombkötőJózsef Gombkötő9 hónapja
 • Már megint bonyolultabbá tették a helyett,hogy egyszerűsítették volna.Parkolók kellenek,szállodákkal.A kamionokat pedig komfortfokozatba sorolni,és ahhoz mérni a sofőr fizetését is.Szar kocsi.Jó fizu, vagy a szar kocsi csak belföldezzen,mert ha elküldenek Spanyolba legkondi nelkul akkor biztos nem alszol,es atcsorogsz a masik sávba.Amúgy meg egységesíteni kell a fizukat nem csak sofőr téren.Unióba vagyunk legyen uniós minimálbér.LEGYEN uniós sofőr bér és ezt tartsák be.Akkor fog emelkedni a színvonal,mert akkor már nem kell a moldáv aki nem beszél angolt,meg a kabinba szarik.

  Nagy ÁdámNagy Ádám9 hónapja
 • Nagyon jól beszélsz!!!!

  József GombkötőJózsef Gombkötő9 hónapja
 • Váu figyelitek mennyi fordítás van a videón?🤣

  János AratóJános Arató9 hónapja
  • @st22lacika Románul néztem a feliratokat, kiváncsiságból, hogy mennyire jó a fordítás. Meglepően jó, csak egy-egy sajátos magyar szófordulatot fordít rosszul, illetve néhány komplikáltabb szót nem fordít le, hanem magyarul hagy. De jó az irány, a lényeg teljesen átjön a lényeg szerintem.

   Zsolti HZsolti H9 hónapja
  • Mostantól minden videót lefordítok fejlődik a technika

   st22lacikast22lacika9 hónapja
 • Szia Laci..... Én Belgiumban nyomom már elég régóta,de talán emlékszel is még rám...... A kikötőben több cég is már cserélte le a román-bolgár autóit belga randszámra,de a sofőrök munkaközvetítőn keresztül maradtak balkáni bejelentéssel..... Egy lakásban meg hétvégéznek tömegesen........

  raconiggiraconiggi9 hónapja
 • A piac az kell . A konkurencia az nem kell.

  Gábor HorváthGábor Horváth9 hónapja
 • Egy furgonos gyors vélemény huworld.info/flow/vide/1IynsKyYsNzappo

  Anna ParádiAnna Parádi9 hónapja
 • Imádom nézni ahogy csendesen szinte repül a táj, de ez az élmény úgy teljes hogy közbe látom a fülke belsejét is. Nagyon jól ki van dolgozva a videó. Nagyon jó úton haladsz a videózással. Csak így tobább!!

  Viraszkó PaliViraszkó Pali9 hónapja
HUworld